O dizajnu proizvoda

Svaki proizvod je unikatan i sa posebnom pažnjom ručno izrađen u kućnoj radionici. Artikli se izrađuju prema šablonima koji mogu imati odstupanja u boji i obliku. Šara se izrađuje ručno ili delimično ručno. Postava može biti drugačije boje od one na slici, ali u sličnom maniru. Isto je i sa oslikavanjem gornjih površina. Ne postoje dva ista kamena, korala ili staklene perle. Ponekad su i one ručno napravljene. Svaki dizajn koji se izradi na osnovu originalne skice, a po vašoj želji na kraju dana je nova slika verna originalu ali ipak oslikana ručno i poput akvarela , svaki sloj se precizno prati i procenjuje na osnovu sušenja i same boje. Bilo da je graviran ili napravljen od gotove farbane kože, u svaki proizvod je uloženo mnogo rada. Izrada dizajna je delikatan proces u koji mogu da se uključuju lične zelje naručioca. Povremeno treba i više nedelja da se napravi ono što vi poželelite. što uključuje i sam tehnicki momenat izrade. Bilo da proizvod kupujete za sebe ili nekog drugog, upakovan je kao poklon, u atraktivne kutije sa odgovarajućom deklaracijom i ostalim propratnim materijalom. Šalje se na adresu naručioca.

 

Održavanje

Koža se može očistiti na razne načine. Jedan od najčešćih je gumicom za brisanje, ako je reč o jednostavnom običnom prljanju tokom nošenja. Malo agresivniji način je alkohol. Pažljivo alkoholom prebrisati zaprljana mesta. Veoma agresivan način je da je prebrišete vlažnim sundjerčićem. Nikako ne prelaziti bilo kakve kožne površine acetonom. Aceton će vam razliti neke od boja, bez obzira da li su ručno ili mašinski farbane i treba ga po svaku cenu izbegavati. Proizvode koji idu direktno na kožu je najbolje premazati nekom od krema koje su u humanoj upotrebi. Treba izbegavati i izuzetno hidratantne kreme. Najbolje su one koje su malo masnije a nanose se u veoma tankom sloju. Za ostale proizvode možete koristiti i namenske balzame za kožne proizvode. Bela boja je podložna prljanju i veoma teško se odrzava. Preko ručno oslikanih površina možete koristiti isključivo mekanu gumicu za brisanje, ali veoma nežno , a zatim naneti tanak sloj zaštitne kreme. Koža vremenom neminovno tamni. Ako je budete prečesto mazali biće sve tamnija i tamnija kao i oslikana površina. Postavu možete čistiti kako želite. Mrlje od flomastera, hemijskih olovaka i sličnih farbi i boja se ne skidaju sa kože. Eventualno se mogu samo delimično ukloniti. Voda oštecuje kožu, menja joj fizički izgled, razlaže je, kako površinu tako i donje slojeve pa neminovno postaje porozna i krta. Naravno, neće se ništa dogoditi ako je u pitanju malo vode koja tokom pranja ruku dospe na površinu ili slično, ali ako je operete u mašini za veš, ili je natopite vodom i na taj način pokušate da je očistite, ili zaboravite da je skinete na plaži i odete u slanu vodu…. oštećenje može biti veoma vidljivo. I pored svega ovoga koža je izuzetno izdržljiv materijal, čak i ako se desi nešto slično ne mora da znači da ce vaša narukvica ili tašna biti potpuno uništena, ili uopšte uništena. Sve zavisi od dužine i vrste izlaganja faktorima koji štete određenim površinama. Jedno je sigurno… bilo da ste poručili prema Vašoj želji ili kupili nešto iz već postojećeg asortimana i održavali prema uputstvu – Vaš aksesoar će veoma dugo trajati.

 

Reklamacije

Rekalmacije uvažavamo do godinu dana od trenutka kupovine. Veoma retko , ali moze se dogoditii da se se kopča odvoji od mesta na kojem je zašrafljena ili zakucana ili slično. Svaki proizvod je uslikan i dokumentovan pre pakovanja. Oštećenje koje je naneto nakon isporuke na primer oštrim predmetima, flomasterom i slično ne prihvata se kao reklamacija. Zbog prirode posla i načina izrade, čuvanje proizvoda pre slanja je važan aspekt poslovanja Albina Art radionice. Proizvodi se čuvaju na suvom mestu i na sobnoj temperaturi. Zašticeni su od mirisa, boja kao i od sunčeve svetlosti i stoje zapakovani svaki zasebno. Pakuju se u tvrde kutije i dodatno su zaštićeni tokom slanja. Vi ćete definitivno biti prvi vlasnik svog aksesoara koji je šiven za Vas.

 

Specijalne napomene

Bela boja je izuzetno teška za održavanje i ne podleže nikakvoj reklamaciji. Proizvodi ofarbani u belo dolaze uz specijanu napomenu da će se najverovatnije u kratkom vremenskom periodu vidljivo promeniti. U skladu sa tim prozivodi ofarbani u belo se izrađuju isključivo po porudžbini.
Proizvodi koji se izrađuju po porudžbini se prave prema specifikaciji i instrukciji koja je data od samog klijenta i striktno su rezultat dogovora.
Takvi proizvodi se prave u skladu sa razvojem dizajana ili ako klijent traži da i pored upozorenja vezanih za boju ili udobnost ipak zeli da se napravi nesto prema ličnoj želji mi ćemo dati sve od sebe kako bi se izaslo u susret svakoj kreativnoj ideji. Albina Art ne radi sa krznom vec samo sa kožom zivotinja koje se koriste u ishrani. Albina Art ne izradjuje predmete koji vređaju ili nose na sebi pogrdne poruke vezane za bilo koji aspekt zivota. Takođe, ne izrađujemo verske simbole bilo koje prirode.

I naravno tu smo uvek za sva pitanja, slobodno pišite i pitajte sve sto vas interesuje.
albinaleathergoods@gmail.com

Albina Crkvenik